lørdag , 13. juli 2024

Plasmaskiver NA

Udarbejdet af Dennis (Hojannes), uskyldigelis@msn.com

Her kommer en lille simpel guide til installation af Plasma/Alm urskiver. Guiden er lavet ud fra min min MX-5’er (NA-1991). Men det ligger sikkert tæt på ved de andre modeller. Beskrivelsen af monteringen står under billederne.

Afmonter rammen omkring instrumentbordet. Dette gøres ved at fjerne skruerne fra firkanten, som omkranser ratstammen, så den sidder løst. Herefter fjerner man de 2 skruer i bunden af instrumentrammen. Rattet kan forblive på.


Fjern alle 4 skruer der fæstner instrumenthuset inde i instrumentbordet.

 

For at få instrument-huset ud af instrumentbordet, var jeg nødt til at tage de 2 strømstik af, samt speedometerkablet.

 

Ind til Lillemors køkkenbord! For at afmontere glasset, trykkes alle klips ind på bagsiden. Her efter kan glasset tages af.

 

Alle nålene på skiverne skal nu afmonteres, her til brugte jeg en gaffel, som skydes ind under for at løfte dem af. De skal lige af for ikke at bøje strålen. Det kan være en fordel at notere hvor nålen stod ved afmontering da det gør det nemmere at samle ingen.

Alle 10 skruer fjernes fra skiverne, her bruges lille skruetrækker.

 

Brug en boremaskine til at lave hul i den ene ende, jeg valgte højre side af huset. Her skal ledningerne ud.

 

Jeg valgte at lægge alle plasmaskiverne direkte oven på de originale. Alternativt kan de nye skiver erstatte de gamle. Husk at lægge alle ledninger bag skiverne og ned til hullet. Montere her efter de 8 skruer igen.

 

Montere huset i bilen (nej der er ikke monteret nåle eller glas) Når det er monteret, starter du hurtigt bilen og slukker igen. Nu er alle nåle klar til montering.

Sæt forsigtigt nålene på, pres ikke helt i bund, da de kan have rykket sig. når nålene er monteret. (benzin stilles ca. hvor den stod inden afmontering.) Bilen startes. Vent på at bilen bliver varm. kontrollere nu om alle nåle står som de skal. Gør de ikke løftes de igen af med gaffel og monteres rigtigt.

Nu er alle nåle på plads. Nu monteres glasset og derefter rammen. Husk alle skruer. Sidst den 4 kantede klods omkring ratstammen.

Slut nu plasmaen til strøm. Jeg valgte radioen.

 

Ved plasmaskiver, er det efter min mening en nødvendighed med diodepære i stedet for de originale – ellers bliver nålene lidt kedelige at se på.

Se også

Ændring af fælg- og dæk størrelser

Dækkets størrelse måles i Bredde (A – mm) / Profil (B – % af bredde) …